Boleh Pos Barang Dekat Convinience Store?

Kalau sesiapa yang pernah datang ke Korea, mesti akan perasan yang dekat sini terdapat  banyak convinience store. Antaranya yang utama adalah GS25, C&U, 7e dan macam-macam lagi. Kalau korang nak tau, dekat convinience store (GS25 & CU sahaja) boleh pos barang jugak tau.

454353.PNG

Jadi korang tak perlu lagi cari pejabat pos untuk pos barang. Yeay! Perkhidmatan pos barang tersebut juga termasuklah untuk penghantaran domestik dan antarabangsa. Apa lagi? Borong-borong snek dan keropok, boleh terus bungkus hantar rumah hehe. Sangatlah sesuai untuk golongan yang shopping last minutenya tak habis-habis. Tak perlu dah risau luggage terlebih berat hehe.

ghghgh.PNG

Korang boleh terus ke mesin penimbang dan teruskan proses penghantaran menggunakan mesin tersebut. Walaubagaimanapun, semuanya adalah dalam bahasa Korea! ㅠㅠ

Takpe tak perlu risau, pekerja terlatih di convinience store tu boleh bantu anda okey.

Kat bawah kami sediakan carta bagi harga kos penghantaran mengikut berat ke negara Malaysia:

picture2

Selamat ‘mengepos’! Hehe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s